Herfst Spritz - Appel & Cranberry

Herfst Spritz - Appel & Cranberry

De herfst staat weer voor de deur en dat betekent heerlijk binnen opwarmen bij het vuur met een lekker, kruidig drankje. En daar is deze Herfst Spritz zeker geschikt voor! De Herfst Spritz wordt gemaakt van een compote, deze kan je van tevoren al klaarmaken en bewaren in de koelkast. Ideaal om na een lange wandeling in een ogenblik af te maken en om lekker op de bank onder een dekentje op te kunnen drinken. 

Ingrediënten voor de compote: 

  • 170 g verse veenbessen + een paar extra voor de garnering
  • 1 el suikervervanger of witte kristalsuiker
  • 3 anijssterren + een paar extra voor de garnering
  • 2 kaneelstokjes
  • 200 tot 300 ml water

Ingrediënten voor de cocktail: 

  • 2 el cranberrycompote
  • 2 el NONA Spritz
  • 100 ml appelsap + wat extra voor de glitterrand
  • 3 cm verse gember (ongeveer 1 el fijn geraspt)
  • 3 ijsblokjes
  • 100 ml spuitwater
  • Eetbare gouden glitter (optioneel)

Bereiding van de compote:

Doe de veenbessensuikervervangerkaneelstokjesanijssterren en 200 ml van het water in een steelpan (met deksel). Breng aan de kook en laat 15 minuten sudderen, met het deksel op de pan. Roer regelmatig. Voeg het resterende water toe als de compote te dik lijkt te worden of dreigt aan te branden.

Laat de compote een beetje afkoelen en duw hem door een zeef. Laat hem dan helemaal afkoelen en bewaar hem in de koelkast.

Bereiding van de Herfst Spritz: 

Maak 2 schaaltjes klaar voor het maken van de rand: vul het ene schaaltje met een dun laagje appelsap en het andere met een dun laagje goudglitter. Doop eerst de rand van het glas in het sap en laat goed uitlekken. Doop het glas vervolgens in de gouden glitter. Zet opzij.

Doe 2 el van de cranberrycompote, 2 el NONA Spritz, 100 ml appelsap en ongeveer 1/8 tl van de glitter (gebruik de glitter van op het schaaltje, die moet je toch weggooien) in een bokaal. Zet een zeefje op de beker en rasp de gember erover (met een fijne rasp). Druk het sap zoveel mogelijk uit de fijngeraspte gember. (Gebruik je vingers om de vezels er zo volledig mogelijk uit te drukken.) Schud het mengsel stevig tot de compote volledig is opgelost.

Doe 3 ijsblokjes in het glas en giet het appel-cranberrymengsel erover. Vul het glas verder met bruisend water, tot net onder de gouden rand. Werk af met enkele veenbessen en een anijsster. Serveer onmiddellijk.

Geniet ervan! 

 

Volgende lezen

Kruidige Gin Tonic
LYRE'S Amaretti Affogato - Feestelijk Dessert