Ingrediënten voor 1 persoon:
- 1 sinaasappel
- 1 limoen
- 8 blokjes diepgevroren passievrucht
- 75 ml kokosmelk
- 8 à 10 muntblaadjes
- 2 stengels citroengras optioneel, voor de afwerking
- 1 passievrucht optioneel, voor de afwerking
- 4 el NONA June alcoholvrije gin
- 1 tl witte kristalsuiker
- 1/4 tl zoutvlokken of fleur de sel
- fijngestampt ijs
Bereiding:
Pers de sinaasappel uit.
Schrob de limoen grondig schoon en rasp de groene schil (zeste) eraf met een fijne rasp. Zet opzij. Pers een halve limoen uit, bij het sinaasappelsap.
Doe de citrussap in de blender. Voeg de diepgevroren blokjes passievrucht, kokosmelk en munt toe. Blend tot alle ingrediënten gemixt zijn. Zeef het mengsel boven een maatbeker of schenkkan (dan kan je straks makkelijk gieten), om er alle pitjes uit te halen.
Leg de garnering klaar. Spoel de citroengrasstengelsen snijd een klein stukje van zowel de boven- als onderkant. Maak in de onderste helft in de lengte een inkeping. (Dit is geen must, maar door het citroengras aan te snijden komen de aroma's beter vrij.) Halveer de passievrucht. Zet opzij.
Meng de limoenzeste met de suiker en de zoutvlokken. Snijd de overgebleven halve limoen in twee en gebruik deze om de rand en een deel van elk glas in te schrijven. Dop de rand in de suiker-zoutmix en draai ook de natte zijkant van het glas erin, tot je een mooie kristallen boord krijgt. Werk nu meteen de mocktails verder af.
Vul de glazen met crushed ice. Schenk in elk glas 2 eetlepels NONA June. Verdeel vervolgens het kokos-passievruchtmengsel over beide glazen en werk af met een stengel citroengras en een halve passievrucht.
Recept, styling en fotografie door Karolien Olaerts.
Je vindt dit recept ook terug op www.karolaskitchen.be