Windspiel Manufaktur

Windspiel Manufaktur - alles over het merk

Windspiel Manufaktur: Alles over dit geweldige merk

In het hart van de prachtige Vulkaan-Eifel, diep geworteld in de tradities van de regio en geïnspireerd door Britse stijl en humor, bevindt zich Windspiel Manufaktur. Sandra Wimmeler en Denis Lönnendonker, de drijvende krachten achter Windspiel, zijn grote gin-liefhebbers die hun passie hebben omgezet in een hoogwaardige gin gemaakt van aardappelen. Vanaf de wortel tot in de fles: bij Windspiel is alles handgemaakt.

Waarom de naam Windspiel?

De naam Windspiel, de Duitse benaming voor een windhond, verwijst naar Frederik de Grote en zijn aardappeldecreet van 1746, wat de basis legde voor een van de fijnste natuurlijke producten ter wereld. Frederik's tweede grote passie was windhonden. Deze twee passies vormden de inspiratie voor de naam van de manufaktur. Net als windhonden zijn de distillaten van Windspiel ongelooflijk casual, extreem elegant en uiterst exact in hun attitude.

Een Passie voor Kwaliteit

"We matched an ardent desire to develop our own brand of gin with a crystal-clear commitment to maintaining the highest level of quality." Dit citaat van Sandra en Denis belichaamt hun toewijding aan kwaliteit. Bij Windspiel worden alle producten in kleine batches geproduceerd om constante hoge kwaliteit en transparantie in elk stadium van het productieproces te waarborgen. Van het creëren van de grondstofalcohol tot het eindproduct, Windspiel doet alles zelf met een perfecte mix van traditie en innovatie.

Duurzaamheid als DNA

Duurzaamheid is een kernwaarde bij Windspiel. De distilleerderijen draaien voornamelijk op zonne-energie en de ingrediënten zijn bijna allemaal regionaal, wat zorgt voor korte transportafstanden. De flessen worden afgesloten met natuurlijke kurk, geproduceerd via duurzame methoden. De etiketten en dozen zijn gemaakt van gerecycled papier en worden CO2-neutraal verzonden. Deze duurzame werkwijzen zijn verweven met de dagelijkse bedrijfsvoering en onderstrepen Windspiel's toewijding aan ecologische verantwoordelijkheid.

Uitmuntende Erkenning

Windspiel's toewijding aan kwaliteit en duurzaamheid heeft geleid tot talrijke onderscheidingen bij nationale en internationale competities. Met vier gouden medailles bij de World Spirits Award, Meiningers International Spirits Award ISW, de German Design Awards, en de German Brand Awards, heeft Windspiel een indrukwekkend palmares opgebouwd. Bovendien zijn ze ook erkend door de Red Dot Design Awards en if Design Awards voor hun uitmuntende design en merkstrategie.

Alcoholvrije Innovaties

Naast hun bekroonde alcoholische dranken, biedt Windspiel ook vier alcoholvrije distillaten aan: een alcoholvrije gin, rum, Pink Grapefruit en de nieuwste toevoeging, een alcoholvrije limoncello, de Limone di Sicilia. Deze alcoholvrije opties zijn perfect voor degenen die willen genieten van de verfijnde smaken van Windspiel zonder alcohol.

Perfecte Mixen met Eigen Tonics

Windspiel biedt ook eigen tonics aan, ideaal om te mixen met hun alcoholvrije distillaten. De tonics komen in blikjes in twee smaken: de classic tonic water en de dry tonic water.

Classic Tonic Water

Windspiel Tonic Water biedt een sprankelend lichte bitterheid met een vleugje citroen. Gemaakt met natuurlijk mineraalwater uit de bronnen van de Vulkaan-Eifel, biedt het een perfect gebalanceerde smaak van bitter chinin en frisse citroen, wat zorgt voor een harmonieus aroma. Deze florale citrusnoot onderstreept de verfrissende lichtheid van het Windspiel Tonic Water. Ideaal voor het mixen van longdrinks en cocktails, maar ook puur te genieten.

Dry Tonic Water

Windspiel Dry Tonic heeft een intens-fruitige bitternoot, gemaakt met natuurlijk mineraalwater uit de bronnen van de Vulkaan-Eifel. Het biedt een uitgebalanceerde, harmonieuze smaak die helder, sprankelend en aanhoudend bitter is. Perfect voor het mixen van longdrinks en cocktails, en ook heerlijk om puur te drinken.

Probeer nu zelf

Met hun toewijding aan kwaliteit, duurzaamheid en innovatie, heeft Windspiel Manufaktur een unieke positie verworven in de wereld van high-end distillaten. Of het nu gaat om hun bekroonde gin of hun innovatieve alcoholvrije opties, Windspiel blijft de lat hoog leggen en inspireert met hun onvermoeibare streven naar perfectie.

Bekijk de producten van Windspiel Manufaktur op onze website en ontdek zelf de passie en precisie die in elke fles schuilt, van hun hoogwaardige, alcoholvrije gin tot de alcoholvrije rum, Pink Grapefruit, Limoncello en tonics. Kwaliteit, vakmanschap en duurzaamheid komen samen in een unieke ervaring die je niet wilt missen.