Copenhagen Sparkling Tea

Copenhagen Sparkling Tea - Alle 3 de smaken

Copenhagen Sparkling Tea

In de wereld van dranken breekt soms een innovatie door die de manier waarop we genieten van onze culinaire momenten voorgoed verandert. Copenhagen Sparkling Tea is zo'n doorbraak, geïntroduceerd door de visionaire Deense sommelier Jacob Kocemba. Dit unieke concept, ontstaan in 2011, verweeft de duizendjarige tradities van thee met de bruisende frisheid van champagne, resulterend in een volledig nieuwe categorie van verfijnde, alcoholvrije dranken.

De Geboorte van Een Unieke Drank

Het avontuur van Copenhagen Sparkling Tea begon in de wijnkelder van Jacob Kocemba, waar hij begon te experimenteren met het idee om thee en mousserende dranken te combineren. Zijn doel was om een alternatief te bieden dat even complex en verfijnd was als traditionele wijn, maar dan zonder het hoge alcoholpercentage. Dit idee kwam tot bloei en vond zijn weg naar de tafels van Michelin-sterrenrestaurants, niet alleen in Denemarken maar ook in Noorwegen, Zweden, Nederland en Duitsland.

Een Palet van Unieke Smaken

Copenhagen Sparkling Tea is bekend om zijn breed scala aan smaken. Van de delicate BLÅ tot de rijke en complexe LYSERØD, elke variant biedt een unieke smaakervaring. De dranken zijn een blend van verschillende theesoorten - van fijne witte tot krachtige zwarte theeën, gecombineerd volgens de traditionele kunst van het samenstellen van een cuvée, vergelijkbaar met die van mousserende wijnen. Het resultaat is een reeks van sprankelende theeën die de kwaliteiten van thee harmonieus vermengen met de sprankeling en frisheid van champagne, allemaal biologisch geproduceerd.

Het Geheime Proces

De magie van Copenhagen Sparkling Tea zit in het unieke productieproces. Voor de varianten met een alcoholpercentage van 5% wordt een kleine hoeveelheid biologische witte wijn toegevoegd, terwijl de alcoholvrije BLÅ wordt verrijkt met versgeperst citroensap en gezoet met biologisch druivensap. Dit zorgvuldige proces zorgt ervoor dat de smaken en aroma's van de theeën volledig tot hun recht komen, waardoor een drank ontstaat die de levendigheid van wijn en de elegantie van champagne evenaart.

Een Ervaring voor de Fijnproever

Copenhagen Sparkling Tea is niet alleen een drank; het is een ervaring. Elke fles bevat tot wel 13 verschillende theeën, zorgvuldig geselecteerd en samengevoegd om een unieke smaak te creëren die de complexiteit van wijn evenaart. Van de droge en delicate LYSERØD tot de rijke en gelaagde BLÅ, elke variant is een testament van vakmanschap en passie voor thee.

Perfecte Pairing met Culinaire Gerechten

De veelzijdigheid van Copenhagen Sparkling Tea maakt het de perfecte begeleider voor een breed scala aan gerechten. Van lichte voorgerechten en zeevruchten tot hartige hoofdgerechten en desserts, er is een Sparkling Tea die de smaken van elk gerecht naar een hoger niveau tilt. Het droge karakter van LYSERØD maakt het bijvoorbeeld een uitstekende match voor oesters, terwijl de frisse en citrusachtige LYSEGRØN prachtig samengaat met vis en zeevruchten.

Probeer het nu zelf

Copenhagen Sparkling Tea is een ware revolutie in de wereld van verfijnde dranken. Het biedt een unieke, alcoholvrije optie die niet inlevert op complexiteit of diepgang. Voor liefhebbers van innovatieve culinaire ervaringen is deze Deense innovatie een must-try. Ontdek zelf de unieke smaken en laat je verrassen door de eindeloze pairing-mogelijkheden. Cheers, of zoals de Denen zeggen, Skål!